bu karpuza taktım, çünkü karpuz tüm zorluğuna (taşıması, saklaması, kesmesi) rağmen en sevdiğim meyvedir, üreticiler karpuzdan daha çok verim alabilmek için karpuzu kabağa aşılıyorlarmış, dolayısıyla kabak tadı veren, kabak gibi bi sürü çekirdeği olan karpuzlar yetişiyor, üretici memnun, çünkü onlar için nitelik değil nicelik önemli..
kapitalizm yüzünden kötü karpuz yemek zorunda mıyım?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bu karpuz olayına ben de cok karsıyım adanada buyumus biri olaraktan.Ben cocukken karpuz tarlasında buyudum neredeyse en sevdigimiz seydi. Kucuk karpuzları kırar ortalarını yerdik,inanılmaz lezzetliydi hepsi,karpuzları dısı siyah olurdu hiçbiri de şimdiki gibi devasa boyutlarda olmazdı.ama lezzetleri muhtesemdi.Kısın ortasına kadar yerdik bi garaj dolusu karpuzu.
2 seneden beri karpuzlara kabak asıladıkları için bunlar kocaman ve tatsız oluyorlar,yiyemiyorum ben,uretici eskisi gibi tohumunu kendi uretmedigi için artık mecruben hepimiz boyle karpuzlar yiyoruz. Ancak babaannemin bahceye ektigi kendi tohumları olmazsa.
Herseyin daha buyugunu daha iyisisni isterken aslında vazgectiklerimizin farkına varmamız için zengin olmamız lazım.Koydeki adam para kazanacak sonucta kiloyla satıyor karpuzu.Bi nesil rezil olucak, sonraki nesil akıllanıcak.Biz rezil olma kısmındayız malesef.
Yorum Gönder